Badkamer trends: gouden badkamer

Een gouden badkamer: voor iedereen mogelijk

Goudkleurige elementen zijn zeer populair in de badkamer. Het goud kan terugkomen in de tegels, in de kranen en in badkameraccessoires. Door deze afzonderlijke elementen goed op elkaar af te stemmen, schep je een luxe design. Deze luxe uitstraling kan intimiderend werken wanneer je budget niet zo groot is. Dat is echter helemaal niet nodig. Er zijn tal van mogelijkheden om je dagelijkse douchebeurten een gouden glans te geven. Volg de styling tips en adviezen van dit blog en je komt een heel eind.

Goud in de tegels

Als basis voor een goudkleurige badkamer kies je tegels uit met een gouden design. Je bepaalt zelf hoe ver je hierin wilt gaan. Het sanitair rondom betegelen met goud is wellicht wat overdadig. Een accentwand in goud of witte tegels met een fijnzinnig gouden patroon erin verwerkt, zijn minder overheersend. Denk erom dat de intensiteit van de tegels je beperkt in het kiezen van de overige elementen. Goud is een krachtig element, zeker wanneer het beschenen wordt door een sterke lichtbron als de zon.

Goudkleurige kranen

De klassieke uitstraling van goud in de badkamer spreekt veel mensen aan. Zeker de laatste jaren is het gebruik van gouden kranen heel populair geworden. Denk aan een gouden wastafelkraan, een gouden badkraan of een gouden regendouche waaronder het heerlijk ontspannen is. Eenheid schep je vervolgens door ook de afvoerplug te vervangen door een gouden exemplaar. De warmte en gezelligheid die goud in je badkamer oproept, geeft een sfeervol gevoel. Denk er wel om dat je steeds met dezelfde tint goud werkt. Te veel verschillende goudtinten verstoort het sfeervolle geheel eerder dan dat het bijdraagt.

Gouden badkamer accessoires

Goudkleurige badkameraccessoires zijn op tal van manieren in te zetten. Denk aan een gouden zeepdispenser of een gouden wc-borstelhouder. Dit zijn details waarmee je accenten aanbrengt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar jij staat aan de knoppen en bepaalt hoeveel goud je aan kunt.

Goud sanitair met lichte kleuren combineren

Goud werkt goed als je het combineert met neutrale tinten. Goud is in elke interieurstijl in te passen. Het wonderlijke van goud is dat het van karakter verschilt naarmate je het met een lichte of met een donkere kleur combineert. Goud bij lichte badkamermeubels en een lichte of pastelkleurige betegeling, krijg je een frisse, chique noot. Zomers kun je het ook noemen.

Goud sanitair met donkere kleuren combineren

Goud vormt een prachtig koppel met zwart of donkerblauw. De luxe uitstraling van deze donkere tinten wordt benadrukt door het goud. Het is alsof je het donker een vleugje frisheid gunt. Goud is officieel geen kleur maar het geeft wel veel kleur aan je badkamer. Een strakke opzet met wit en zwart, werkt des te beter met een gouden afwerking. Het biedt een luxe upgrade aan je sanitair. Ook andere luxueuze materialen als marmer en koper gaan goed samen met goud. Het is oppassen dat het niet te veel wordt. Maar als je van een luxe uitstraling houdt, ga je voor goud met donkere tinten of goud met luxueuze materialen.

Goud in badkamerverlichting

Goud heeft een warme reflectie. Als je een lichtbron op een gouden oppervlak richt, levert dat een fijne gloed op in je badkamer. Voor de badkamer is het echter ook goed om het licht te doseren. Kies voor indirect licht in de loopgebieden en de douchecabine. Voor de wastafel kies je vervolgens een gouden badkamerspiegel met verlichting. Het directe licht gebruik je voor je uiterlijke verzorging. Wanneer je niet voor de spiegel staat, schakel je de felle lichtbron uit en geniet je weer van de warme, rustgevende sfeer van indirecte gerichte spots.

Ook goud in je sanitair toepassen?

Ben je enthousiast geworden door de voorbeelden die in dit blog voorbij komen? Het toepassen van gouden elementen in je badkamer is eenvoudig. Je begint bijvoorbeeld met een gouden fonteinkraan en bouwt vanuit dat punt je goudkoorts uit. Dus ook als een volledige renovatie niet binnen je budget past, is een gouden badkamer een mogelijkheid.

Laat jezelf inspireren met ons assortiment goudkleurige sanitair
Vind hier links naar ons goudkleurig sanitair

Gouden kranen en accessoires voor jouw wasbak:

Alles voor een gouden touch in jouw douche:

Gouden accessoires om jouw badkamer compleet te maken: