Geplaatst op

PVD coating in de badkamer

PVD coating in de badkamer

Badkamer items bestaan tegenwoordig allang niet meer alleen uit de standaard rvs kleur. Er zijn tegenwoordig veel douchekoppen en kranen in de badkamer te vinden die voorzien zijn van een prachtige kleur. Denk hierbij aan mat zwarte, gouden of rosé kranen om je badkamer net nog dat beetje extra sfeer te geven. Om de kranen of douches in zo’n mooie kleur te krijgen worden ze bij ons voorzien van een speciale coating, namelijk een PVD coating.

Wat is PVD coating ?

PVD coating staat voor Physical Vapor Deposition coating en houdt in dat de kranen van meerdere flinterdunne, maar zeer sterke coatinglagen worden voorzien. Het aanbrengen van deze coating vindt plaats door middel van verdamping. Een vloeibaar metaal wordt verdampt terwijl het zich in een vacuüm bevindt en wordt vervolgens op de kraan ‘geslagen’. Zodra de damp het product aanraakt, krijgt het een vaste vorm en ontstaat er een mooie gladde laag op de kraan. De coating neemt de eigenschappen over van het materiaal waar het op verdampt is, in ons geval is dit rvs. Dit proces wordt meerdere malen herhaald, zodat de kraan wordt voorzien van een ijzersterke toplaag.

Wat zijn de voordelen van PVD coating?

Het aanbrengen van een PVD coating biedt meerdere voordelen. Zo zorgt het voor een ijzersterke toplaag die krasbestendig is. Ook is een PVD coating veel beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en oxideert het niet. Ideaal dus voor in een vochtige badkamer. Daarnaast is het dankzij het vacumeren een stuk milieuvriendelijker, aangezien er veel lagere temperaturen nodig zijn om dit te bereiken en er is een stuk minder coating nodig aangezien het tegen het product wordt ‘aangeslagen’. Ten slotte kan een PVD coating zowel in een matte of glanzende variant en in verschillende kleuren worden aangebracht. Hierdoor zit er altijd wel een kraan bij die voldoet aan al je wensen.